Den här sidan använder kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och hålla dig inloggad.
Ett trasigt barnhjärta förändrar allt

Var med och gör skillnad

Varje dag föds 6 barn i Sverige med ett trasigt hjärta.

Glädjande nog klarar sig nästan alla, men väldigt många behöver vård under resten av sina liv. Hjärtebarnsfonden är den enda organisationen i Sverige som finns till för alla som lever med ett medfött hjärtfel. Vi jobbar för att underlätta vardagen för hjärtebarnen och deras familjer. Vi stöder också forskning, driver opinion och anordnar läger och mötesplatser för familjer med barn som har hjärtfel. Var med och gör skillnad i kampen mot medfödda hjärtfel - starta din egen insamling för något ditt hjärta klappar för. Det tar bara några minuter att komma igång, men din insamling kan göra drömmar till verklighet för hjärtebarnen. Ett varmt tack för din omtanke.

Välj ett Tema för din insamling!

Mer forskning får fler små hjärtan att slå.

Forskning räddar liv på barn som föds med trasiga hjärtan. Var med och gör skillnad i kampen mot unga hjärtfel - starta din egen insamling för något ditt hjärta klappar för. Det tar bara några minuter att komma igång, men din insamling kan göra drömmar till verklighet för hjärtebarnen.
Läs mer och starta insamling

Läger som ger vänner för livet.

Att träffa någon i sin egen ålder med samma erfarenheter kan göra en värld av skillnad för ett hjärtebarn. Därför är lägren mycket mer än alla aktiviteterna. Det ger tankeutrymme, erfarenhetsutbyte och vänskap som inte kan köpas för pengar. Var med och gör skillnad i kampen mot unga hjärtfel - starta din egen insamling för något ditt hjärta klappar för.

Vuxna överlevare behöver ditt stöd.

Att leva med ett medfött hjärtfel är ingen lek, varken som barn eller vuxen. I Sverige lever 40 000 individer över 18 år med ett medfött hjärtfel. Kom med och visa ditt engagemang för vuxna som lever med ett hjärtfel sedan födseln – Starta en egen insamling – för någon eller något du vill uppmärksamma.

Våra friskvårdsevenemang gör skillnad!

Hjärtebarnsfonden arrangerar i egen regi, eller genom någon av våra fantastiska givare, en mängd olika insamlingar som bygger på motion och hälsa. Viktiga delar för att stärka hjärtat.
Läs mer och starta en insamling

3 steg till en lyckad insamling

1. Dela med dig av din berättelse!

Skriv en egen beskrivning om varför du valt just Hjärtebarnsfonden när du startar din insamling. Berätta gärna din personliga berättelse.

2. Sprid din insamling!

Sprid din egen insamling i sociala medier, till släkt, familj och vänner. Ett bra tips är att be om feedback från en nära vän innan du sprider insamlingen till en större publik.

3. Visa exempel och gör den första donationen själv.

Skänk det första bidraget själv. Många är motvilliga till att ge till en insamling som inte fått in några pengar ännu.

Pågående insamlingar

{{ collected_gift_amount_formatted }}

This KPI showcases the total amount raised across all the events

{{ current_participant_number }}

KPI showcases the total number of all individual and team member pages

{{ current_team_number }}

KPI showcases the total number of all team pages

Tack vare framsteg inom forskningen överlever fler hjärtebarn.

För trettio år sedan hade man inte kunnat genomföra operationer som idag är standard och livsavgörande för ett barn med medfött hjärtfel. Tack vare forskning kan vi ständigt lära oss mer och rädda fler liv. Resultatet av den barnhjärtkirurgiska forskningen kan man delvis se i att riskerna med en barnhjärtsoperation sjunkit drastiskt, särskilt under de senaste 15 åren. Den andra aspekten är hur bra operationsresultaten är på lång sikt.

Dessa insamlingar går bäst just nu