Den här sidan använder kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och hålla dig inloggad.

Insamlingstips

För att vi vill att du ska lyckas med din insamling så att vi kan hjälpa fler hjärtebarn och familjer har vi samlat våra bästa tips och råd till dig på denna sida! Om du har frågor får du gärna kontakta oss. Vi är glada att kunna hjälpa till!

1. Kom igång

Ingen gillar att vara först. Därför är det alltid en bra ide att påbörja din insamling genom att göra den första donationen själv (gärna generös), så brukar andra vara mer benägna att gå med i din insamling.

2. Berätta för andra varför din insamling har betydelse

Det viktigaste att framföra är varför du samlar in pengar till Hjärtebarnsfonden. Låt dina familjemedlemmar och vänner få veta varför just detta ändamål är viktigt för dig - det är det som de bryr sig mest om!

3. Börja med dina närmaste kontakter

Det är alltid bäst att börja med att mejla dina närmaste kontakter då de är mest benägna att bidra till din insamling. Prova att skicka personliga meddelanden, exempelvis via sms eller mejl, till din närmaste krets.

4. Nu är det dags att dela i sociala medier

När du har mottagit den första donationen är det dags att vända sig till sociala medier. En bra strategi är att tagga personer i ditt inlägg i sociala medier och sedan tacka dem i kommentarerna när de bidragit till din insamling.

5. Engagera igen via mejl

Tveka inte att skicka flera uppföljningsmejl till de som har skänkt till din insamling. Mejl missas ofta i inkorgen och det är lätt att glömma bort dem. Genom mejl kan du också hålla dina givare uppdaterade kring målsättningen av din insamling, när den nått exempelvis halvvägs till målet. Då kan det vara en bra ide att be dina givare att hjälpa dig sista biten till mållinjen.

6. Fortsätt tacka och uppdatera dina givare

När flera i din närmaste krets går med i din insamling är det bra att fortsätta tacka dem i sociala medier och dela med dig av hur din insamling går. Fortsätt berätta vart pengarna går och varför det är viktigt för dig att göra skillnad just för detta ändamål. Hjärtebarnsfonden tackar DIG för ditt viktiga engagemang!


Redo? Starta din insamling redan idag.

Det tar bara två minuter att skapa en insamling på vår sida. Välj vilket tema du vill ha på din insamling och engagera dig. Välj ett namn, lägg till en bild och berätta din personliga berättelse så är du redo att börja samla in pengar och bidra i kampen mot medfödda hjärtfel.

Den här sidan använder kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och hålla dig inloggad.